Lapsia pelaamassa ja leikkimässä

Haku Turun Urheiluliiton liikunnalliseen iltapäiväkerhoon käynnistyy

Voimistelu- ja liikuntajaosto pyörittää toista vuotta liikunnallista iltapäiväkerhoa 1.- ja 2.-luokkalaisille Jumppalan tiloissa Räntämäessä. Haku ensi vuoden iltapäiväkerhotoimintaan on käynnissä 15.–31.3.

Iltapäiväkerhon huoneessa on suuri maja, josta lapset ryömivät sisään ja ulos. Viereisessä salissa pelataan salibandyä. Joku piirtää lattialla. Jumppalan iltapäiväkerhossa eli ippessä on tänä vuonna 20 lasta ja kolme ohjaajaa. Valtaosa ippessä käyvistä lapsista tulee lähialueelta ja Halisten koulusta.

Lapsille on Jumppalassa joka päivä tunnin verran ohjattua liikuntaa joko sisällä tai ulkona. Kausisuunnitelmassa lajit vaihtuvat viikoittain ja kelien mukaan.

- Osa lapsista harrastaa liikuntaa myös vapaa-ajalla, mutta täällä ei tarvitse ottaa paineita siitä, että lapsella pitäisi olla jotkut tietyt taidot, vaan toimimme lasten oman tason ja halun mukaan, kertoo iltapäiväkerhossa ohjaajana työskentelevä liikuntaneuvoja Ella Valtonen.

Ohjatun liikunnan lisäksi lapsille tarjotaan Jumppalassa välipalaa ja mahdollisuus läksyjen tekoon. Myös askarteleminen, leikkiminen ja vapaa liikkuminen onnistuvat, sillä iltapäiväkerhon tiloissa on paljon erilaisia liikuntavälineitä ja tilaa.

- Moni tekee täällä läksyjä, mutta lapset kaipaavat myös leikkimistä. Isosti leikkiminen on suosittua, esimerkiksi suurten majojen rakentaminen, ryömiminen ja hyppiminen innostavat lapsia, sanoo iltapäivätoiminnan ohjaaja Marianne Arvola.

Iltapäiväkerhotoimintaan haetaan osoitteessa https://wilma.turku.fi. Jumppalan ippeen voidaan Valtosen mukaan ottaa myös tämänvuotista enemmän lapsia, sillä tilaa on riittävästi. Jos lasten määrä kasvaa, myös ohjaajia on enemmän.

Kilpapyöräilijälupaus Antti-Jussi Juntunen Turun Urheiluliiton paitaan!

08.10.2018TuULLue uutinen »

Antti Leskisestä Turun Urheiluliiton Yleisurheilujaoston toiminnanjohtaja

04.10.2018TuULLue uutinen »

Syyskokous 2018

Turun Urheiluliitto ry:n syyskokous 2018

03.10.2018TuULLue uutinen »

Turun Urheiluliiton maskotti sai nimensä

20.09.2018TuULLue uutinen »

Urheilemalla uuteen kotiin

Liikunnan harrastaminen voi auttaa sekä kotoutumista että kansainvälistymistä. Tämä tiedetään hyvin Turun Urheiluliiton lentopallojoukkueissa, joissa pelaa useita ulkomaalaistaustaisia harrastajia.

24.08.2018TuULLue uutinen »

TURUN URHEILULIITON YLEISURHEILUJAOSTOON TOIMINNANJOHTAJAKSI?

Haemme joukkoomme henkilöä, joka tulosvastuullisena johtaa yleisurheilujaoston toimintaa, vastaa taloudesta, toimii tiiviissä yhteistyössä jaoston johtoryhmän, valiokuntien sekä koko seuran toiminnanjohtajan kanssa sekä luo verkostoja yrityksiin ja yhteisöihin. Tehtäviin kuuluvat myös yhteiskuntasuhteiden hoitaminen, edunvalvonta sekä jaoston toimiston johtaminen.

06.08.2018TuULLue uutinen »

Mehukatti Paavon Sporttipäivä aloitti Paavo Nurmi Games -tapahtumaviikon

Helteinen sunnuntai houkutteli Paavo Nurmen stadionille 16 000 osallistujaa. Tapahtumat jatkuvat maanantaina Paavo Nurmi Junior ja Master Games -kisoilla ja huipentuvat tiistaina Paavo Nurmi Gamesiin.

Yli 200 seuran voimistelijaa mukana Gymnaestradassa

Turussa järjestetään kesäkuun 7.–10. Voimistelun Suomi Gymnaestrada. Voimistelu- ja liikuntajaostosta mukana tuhansien muiden osallistujien joukossa on 190 valmentajaa ja esiintyjää sekä 50 talkoolaista.

Salil eka, salil vika

Ammattivalmentaja vetää harjoituksia ja tekee päivän aikana myös toimistohommia, mutta työ ei rajoitu virka-aikaan.

Huipputiimiläiset vuodelle 2018 on valittu

Turun Urheiluliiton huipputiimiin kuuluu tänä vuonna kaikkiaan 20 urheilijaa. Valinnat tehtiin jaostojen ehdotusten pohjalta.

26.04.2018TuULLue uutinen »

Koko omaisuus mukana?

Kun pyöräilijä ja triathlonisti matkustavat leirille tai kilpailuihin, mukana kulkee kymmeniä kiloja tavaraa. Ylimääräistä laukkuihin ei kuitenkaan mahdu.

24.04.2018TuULLue uutinen »