Kisaraportti 17.5.2015

Julkaistu: 27.05.2015

Rosendahl GP 17.5.2015

Rosendahl GP ajettiin jälleen tutulla reitillä Pyynikin näkötornin ympäristössä. Noin 4 kilometrin kierrokseen sisältyi vauhdikas lasku näkötornin juurelta alas oikealle kääntyvään mutkaan, reilun kilometrin mittainen tasaisempi osuus ja 1,5 km nousu takaisin näkötornille. Kyseessä on varmasti yksi parhaista ja haastavimmista reiteistä Suomen kilpailukalenterissa. Turun Urheiluliitosta mukana olivat Sami, Lauri ja Henrik elitessä ja Ville kilpasarjassa. Jesse ja Erik edustivat Fincycling -joukkuetta.

Irtiottoja nähtiin etenkin nousuosuudella ja kapteenimme Lauri piti silmällä näistä mahdollisesti maaliin asti meneviä. Allekirjoittanut auttoi tässä parhaansa mukaan samalla pohtien, miten selvitä kisasta yhdellä juomapullolla toisen tipahdettua töyssyssä. Onneksi Samilla oli reilusti juomaa mukana ja sain aina tarpeen vaatiessa hörpyn pullosta.

Rosendahl GP:lle epätyypilliseen tapaan kilpailu eteni pitkälle yli puolivälin, ennen kuin ratkaiseva irtiotto pääsi irtautumaan pääjoukosta. Mukana olivat meiltä Lauri, Jesse Kaislavuo (TWD-Länken), Johan Norlund (Hämeenlinnan Tarmo) ja järjestävän seuran Tampereen Yrityksen Marco-Tapio Niemi. Kaikki ryhmän kuskit eivät osallistuneet joukkuetaktiikkansa sanelemana kovin ponnekkaasti vetämiseen ja Lauri joutui vetämään ehkä hieman osaansa enemmän. Viimeisillä kierroksilla Niemi irtaantui ryhmästä ja Lauri oli pakotettu vetämään eron kiinni säilyäkseen voittokamppailussa. Viimeisessä nousussa Kaislavuo oli kuitenkin vahvin ja vei voiton. TuUl-ajajien sijoitukset: Lauri 4., Henrik 27. ja Sami 45. Ville Rantala sijoittui kilpasarjassa hienosti kolmanneksi.

Tämänvuotinen Rosendahl GP oli nopein 10 vuoteen*. Faktat eivät siis ainakaan kaikilta osin tue puheita siitä, että ajajien taso "laskee vuosi vuodelta". Toki kultaisella 80-luvulla vauhdit olivat niin kovia, että aina ajanottajatkaan eivät pysyneet perässä (myös tuuli oli silloin kuulemma aina voimakkaampaa). Mutta näin 2000-luvun kisaksi tämä oli mielestäni vauhdikas, viihdyttävä ja mielenkiintoinen.

- Henrik

*) lähde: SPU:n tulosarkisto