Juho ja Helmi maailmancupissa

Julkaistu: 17.03.2018

Telinevoimistelujaoston Juho Kanerva ja Helmi Murto avasivat kilpailukautensa Bakun maailmancupissa.

Vaikka kisoja edeltävä viikolla molempia vaivasi pieni flunssa haitaten viime hetken harjoittelua, molemmat selviytyivät tästä huolimatta hienosti kauden avauskilpailussaan. Vaikeutetut sarjat vaativat vielä hiomista, mutta Bakun näyttöjen perusteella on kauden aikana molemmilta lupa odottaa entistä parempia suorituksia, kun uusia liikkeitä ehditään harjoitella lisää, ja virheet saadaan minimoitua.

Juhon sijoitus hevosen karsinnassa oli kahdeksastoista (13,033). Sarja meni muuten suunnitelmien mukaisesti, mutta yksi  puolen pisteen arvoinen virhe vei mahdollisuudet finaalipaikkaan. Helmi kilpaili kolmella telineellä onnistuen parhaiten permannolla, missä hän oli karsinnan kymmenes (11,966) eli varasijalla huomiseen finaaliin. Eritasonojapuilla muuten siistin sarjan jäger-voltin putoaminen ja kokokäännöksen puuttuminen vei lähes kolme pistettä. Muilta osin nojapuusarja sujui hienosti, ja Helmi sijoittui kolmanneksitoista (9,266). Puomilla sijoitus oli samoin kolmastoista (11,300), kun puomisarjan uusi vaikea yhdistelmä, harppa-sivuvoltti, ei onnistunut, mikä rokotti vastaavasti lähes kaksi pistettä lopputuloksesta putoamisvähennyksen ja kokoonpanovaatimuksen puuttumisen vuoksi.

"Yhdistelmä on vielä epävarma, joten siitä johtui tippuminen. Muuten voimistelu oli rentoa. Permannolla toistaiseksi paras sijoitus maailmancupista, toinen varasija finaaliin", summasi Helmi perjantain suorituksiaan Voimisteluliiton tiedotteessa.

Lauantain ja sunnuntain finaalien tulokset:

MAG Pommel Horse - Apparatus Finals
1. WENG Hao 15.100 China
2. LEE Chih Kai 14.766 Taipei
3. SUGINO Takaaki 14.633 China
WAG Uneven bars - Apparatus Finals
1. LYU Jiaqi 14.833 China
2. LUO Huan 14.433 China
3. FEDOROVA Yana 13.033 Ukraine
WAG Balance beam - Apparatus Finals
1. LUO Huan 13.400 China
2. LYU Jiagi 12.933 China
3. CHUSOVITINA Oksana 12.866 Uzbekistan
WAG Floor exercise - Apparatus Finals
1. DEREK Ana 13.533 Croatia
2. XOULOGI Ioanna 12.733 Greece
3. MUTLU Demet 12.566 Turkey

Juho jatkaa kilpailukauttaan tulevalla viikolla matkustamalla Bakusta suoraan Dohaan, minne suuntaa myös hänen valmentajansa Andrei Pop. Helmi ja valmentaja Jenni Lindroos palaavat maanantaina Suomeen harjoittelemaan kotisalilla ja Tampereella pääsiäiseen saakka. Pääsiäisen jälkeen he matkustavat Moskovassa sijaitsevaan Ozero Krugloyen -harjoituskeskukseen, missä osa Suomen naisten ja tyttöjen maajoukkuevoimistelijoista treenaa huippuolosuhteissa pari viikkoa yhdessä Venäjän maajoukkueen kanssa.

Helmin eritasonojapuiden ja permannon kisasuoritukset Bakussa, voi katsella alta: