Lisää mitaleita SM-kilpailuista

Julkaistu: 09.05.2015

Helmi Murto onnistui myös SM-kisojen telinefinaaleissa

Helmi Murto onnistui lisämään SM-mitalitilinsä täyteen kymmeneen tänään juniorien SM-kilpailujen telinefinaaleissa. Helmi uusi kahden vuoden takaisen puomin kultamitalinsa uusilla ennätyspisteillään 12,80. Sen sijaan viimevuotinen permannon kultamitali himmeni neliottelun tavoin hopeiseksi pistein 12,75. Lisäksi hän saavutti myös ensimmäisen eritasonojapuiden SM-mitalinsa, jonka väri oli neliottelun ja permannon tapaan hopeinen. Kilpailu oli finaaleissa todella tiukkaa, sillä puomin kultamitali irtosi vain 0,1 pisteen erolla, ja nojapuiden sekä permannon kultamitali jäi pienimmän mahdollisen piste-eron (0,05) päähän.

Ensimmäisissä naisten SM-kisoissaan Saaga Hairisto voimisteli upeasti, mutta se ei tällä kertaa aivan riittänyt finaaleihin saakka. Naisten neliottelun voiton vei Tampereen Voimistelijoiden Annika Urvikko, Tampereen Sisun Rosanna Ojalan ollessa toinen ja Alppilan Salamien Maija Leinosen kolmas.

Miehet kilpailivat tänään moniottelussa, joka samalla toimi karsintana huomisiin telinefinaaleihin. Parhaiten Turun Urheiluliiton miehistä menestyi Franz Card, joka voimisteli kuusiottelussa neljänneksi pistein 76,15 lunastaen samalla paikan huomisissa finaaleissa hevosella, renkailla, nojapuilla ja rekillä. Miesten kuusiottelun voiton vei Espoon Telinetaitureiden Oskar Kirmes.

Myös loukkaantumisesta toipuva Juho Kanerva lunasti itselleen hienosti paikan hevosen telinefinaaliin. Muilla telineillä Juho ei voinut vielä kilpaillakaan loukkaantumisesta johtuen. Changwei Qiu ja Leevi Hannula urakoivat myös täydet kuusi telinettä. Changwei sijoittui hienosti ensimmäisissä aikuisten SM-kisoissaan kuusiottelun kahdeksanneksi ja Leevi Hannula oli kymmenes. Myös ensimmäisissä aikuisten SM-kilpailuissa kilpaillut Sampo Zhang voimisteli tänään ainoastaan permannolla, nojapuilla ja rekillä. Leeville ja Changweille tuli varasijoja finaalia varten, joten on mahdollista, että heidätkin nähdään huomisissa finaaleissa.

Changwei, Franz, Sampo, Leevi ja Juho SM2015. Kuva: Pinja Murto

Tsemppiä Franzille ja Juholle huomisiin finaaleihin - Helmin avaama mitaliputki saanee jatkoa. Onnittelut voimistelijoille ja kiitokset myös valmentajille tämän päivän hienoista suorituksista.

 

Juniorityttöjen sekä naisten tulokset löytyvät täältä, ja miesten tulokset täältä.