Kapula vaihtui yleisurheilussa

Julkaistu: 05.11.2019

Antti Leskinen otti marraskuun alussa virallisesti vetovastuun yleisurheilujaostossa, kun Teijo Raitio jäi eläkkeelle.


Antti Leskinen on lähtöviivalla kehittämässä yleisurheilujaoston toimintaa.

Yleisurheilujaostossa on keväästä lähtien valmistauduttu toiminnanjohtajan vaihdokseen, joka tapahtui lopulta käytännössä syykuussa, kun Teijo Raitio jäi pois töistä  ensin ansaitulle lomalle ja sen jälkeen eläkkeelle.  

Viime vuoden lokakuussa uudeksi toiminnanjohtajaksi valittu Antti Leskinen ehti työskennellä Raition kanssa rinnakkain puoli vuotta. Sinä aikana hän kertoo saaneensa kuvan siitä, miten jaostossa on toimittu ja miksi asiat kannattaa hoitaa tietyllä tavalla. 

- Olen innoissani tästä tehtävästä. Työnkuva on laaja, mutta mielenkiintoinen ja nautin erityisesti urheilusta innostuneiden ihmisten kanssa työskentelystä.  

Leskinen katsoo, ettei Raition jättämiä suuria saappaita ei ole helppo täyttää. 

- Erityisesti kilpailupuolella Teijon työmäärä ja aikaansaannokset ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen. Onneksi pääsin oppimaan häneltä paljon yhdessä työskentelymme aikana. 

Raitio ehti työskennellä jaoston toiminnanjohtajana vuodesta 2000 alkaen ja hän on ollut mukana sen toiminnassa kaudesta 1996 alkaen.  

Kilpailuissa haastetta 

Leskinen näkee kilpailuiden ja tapahtumien järjestämisen seuran vahvuutena, josta on pidettävä kiinni. Esimerkiksi Tilastopajacupin kilpailuja hän pitää hyvin merkityksellisinä paitsi seuran omille urheilijoille, myös alueen kilpailutoiminnalle yleisesti. 

Järjestelytehtävät ovat Leskiselle uusi aluevaltaus töissä, sillä hän on aiemmin työskennellyt Jyväskylän Kenttäurheilijoiden valmennuspäällikkönä sekä Suomen Urheiluliiton aluepäällikkönä. 

- Haluan olla aktiivisesti mukana seuran perustoiminnassa ja viedä sitä eteenpäin.  

Raitio kertoo jäävänsä eläkkeelle hyvillä mielin, mutta aivan seinään hänen työnsä eivät vielä lopu. 

- Totuttelen eläkeläisen elämään, mutta ensi vuonna vedän vielä Paavo Nurmi Gamesit ja Kalevan kisat kilpailunjohtajana. Niiden rakentamisessa ja suunnittelussa on jo talveksi hommaa.  

Valmennus ja yhteinen tekeminen edellä 

Leskinen toivoo voivansa vaalia ja vahvistaa yhdessä tekemisen meininkiä seurassa, sillä hän pitää sitä seuratyön kulmakivenä. Jatkossa mies haluaa tukea myös jaoston valmennus- ja nuorisovalmennuspäälliköiden työtä valmennustoiminnan kehittämiseksi. 

- Kilpailu- ja tapahtumajärjestämisessä olemme Suomessa ykköstasolla, mutta haluan, että palaamme myös urheilullisesti sille tasolla, jolle TuUL oli 5–10 vuotta sitten. Nyt olimme Kalevan Maljassa kuudensia, mutta uskon, että voimme muutaman vuoden päästä olla jälleen kolmen kärjessä. 

Kehitystyössä Leskinen pitää tärkeänä valmennuksen kehittämistä, toisilta oppimista sekä valmentajien ja kärkiurheilijoiden tukemista. Myös harrastajamäärän on oltava riittävä. 

- Kalevan Maljan pisteiden lisäksi seuran urheilijoilla pitää olla valmiudet pärjätä myös arvokilpailuissa. 

Raitiokin odottaa, että menestystä saadaan tulevina vuosina enemmän. 

- Toivottavasti se kelkka saadaan käännettyä. Yleisurheilu on tuloslaji. Seura tarvitsee tietysti myös ohjaajia ja valmentajia. Kaikki lähtee perustoiminnasta.

 

Teksti ja kuva: Minna Uusivirta