Mehukatti Paavon Sporttipäivä aloitti Paavo Nurmi Games -tapahtumaviikon

Julkaistu: 05.06.2018

Helteinen sunnuntai houkutteli Paavo Nurmen stadionille 16 000 osallistujaa. Tapahtumat jatkuvat maanantaina Paavo Nurmi Junior ja Master Games -kisoilla ja huipentuvat tiistaina Paavo Nurmi Gamesiin.


Kristiina Mäkelä (vas.) ja Wilma Murto spurttasivat maskottien kanssa kilpaa Mehukatti Paavon Sporttipäivässä.

Stadionin taulun lämpömittari näyttää 28 astetta ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Sekä vesipisteelle, pomppulinnoihin että yleisurheilun suorituspaikoille on jonoa. Ilmassa kuuluvat innostuneet kiljahdukset ja ilmassa kuuluu stadionin yli viritetyn köysiradan suhahdus, kun lapset kiitävät vaijerin varassa ilmojen halki.

-        Tuolla on Mehukatti, haluan mennä halimaan! ilmoittaa arviolta nelivuotias tyttö kuuluvalla äänellä stadionin maalisuoralla.

Hetkeä aiemmin seurojen maskotit ottivat juoksukisan kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän ja seiväshyppääjä Wilma Murron kanssa. He myös jakoivat kentällä nimikirjoituksia yhdessä juoksija Oskari Mörön kanssa. Nimmarikorttien kanssa paikalta poistuivat myös Minea, 6, ja Oliver Lehto, 8.

-        Parasta täällä on ollut seikkailurata, juoksu, suunnistus ja pituushyppy, Oliver kertoo.

Pikkusiskokin piti suunnistuksesta, mutta hänen suosikkeihinsa kuului myös suuri ilmatäytteinen liukumäki. Yleisurheilua harrastavalle Minealle osa Sporttipäivän lajeista oli jo ennestään tuttuja.

-        Tykkään eniten juoksusta ja keihäänheitosta, Minea sanoo.

Kello 14.50 Turun Urheiluliiton pitämällä pikajuoksupisteellä on ensi kertaa aamukymmenen jälkeen hetki, jolloin yhtään lasta ei ole jonossa odottamassa juoksuvuoroa. Kiirettä on siis pitänyt.

-        Hymyileviä naamoja täällä on näkynyt koko päivän, kertoo ajanotosta vastannut Mika Helkearo.Minea (vas.) ja Oliver Lehto saivat nimikirjoitukset Kristiina Mäkelältä, Wilma Murrolta ja Oskari Möröltä. // Sanna, Sebastian ja Casandra Königsman jonottivat ilmapallopisteelle. 

Ilmapallopisteelle jonottaneet Sebastian, 6, ja Casandra Köningsman, 10, eivät olleet ennen käyneet Paavon Sporttipäivässä. He odottivat etenkin köysiradalle pääsemistä.

-        Olemme mieheni kanssa olleet aiemmin Paavo Nurmen puolimaratonilla, mutta nyt tulimme ensi kertaa tänne, kertoi lasten äiti Sanna Königsman.

Perheille suunnattu Paavon Sporttipäivä järjestettiin nyt kaikkiaan viidennen kerran. Osallistujat pääsivät kiertämään 40 toimintapisteessä kokeilemassa erilaisia liikuntamuotoja cross fitistä kuplafutikseen ja keppihevosesteratsastuksesta aarteenetsintään.

Paavo Nurmi Gamesin markkinointipäällikkö Veera Sahlberg kertoo, että ideana on tuoda yleisurheilua ja liikuntaa tutuksi perheen pienimmille. Liikuntasuorituksia tehtiin päivän aikana kaikkiaan yli 36 000.

-        Täällä voi kokeilla erilaisia juttuja, ja hyvällä tuurilla löytää itselleen harrastuksen. Samalla tämä on kenraaliharjoitus tiistaita varten esimerkiksi äänentoiston osalta.

Sporttipäivän suunnittelu aloitettiin tammikuussa muiden Paavon tapahtumien tapaan. Maanantaina järjestettäviin juniori- ja seniorikisoihin on ilmoittautunut yli 400 osallistujaa. Tiistaina Paavo Nurmi Games käynnistyy Paavo Nurmi stadionilla kello 17.10.

Teksti ja kuvat: Minna Uusivirta