Vuoden 2020 liikuttajiksi valitut harrastepyöräilyn aktiivit kehittivät toimintaa koronan sanelemana

Julkaistu: 15.02.2021

Seuran vuoden toiseksi liikuttajaksi on valittu pyöräilyjaoston harrastepyöräilijöiden aktiivitiimi Janne Mikkonen, Jarmo Kukkonen, Esa Salmela, Niina Salonen ja Jouni Suoniemi. He vetivät porukkalenkkejä ja ideoivat uutta, virtuaalista toimintaa, joka on houkutellut mukaan myös ulkopaikkakuntalaisia.

Viime keväänä harrastepyöräilyn toiminta oli hiljaista, koska koronarajoitusten takia yhteislenkkejä ei järjestetty ja Ahvenanmaan retkikin peruttiin, mutta kesäkuussa porukkalenkkejä päästiin jatkamaan. Ryhmäkoot pidettiin kuitenkin enintään 12 ajajassa ja tarpeen mukaan porukka jaettiin useampaan ryhmään.

- Saman nopeusryhmän porukoita oli viikkolenkeillä välillä kolmekin. Ajaminen pienemmässä porukassa oli mukavampaa kuin yli 20 hengen ryhmässä, joten jatkamme todennäköisesti samaa käytäntöä tänäkin vuonna, Janne Mikkonen kertoo.

Syksyllä lenkit jatkuivat cyclocross- ja gravelpyörillä ulkona, mutta marraskuussa alkavaksi kaavaillut spinningtunnit piti peruuttaa. Loppuvuoden rajoitusten takia ryhmälenkit ulkonakin laitettiin jälleen tauolle.

Tästä huolimatta yhteisiä treenejä on voitu jatkaa uusien virtuaaliryhmälenkkien muodossa. Siinä kukin osallistuja ajaa omalla älyvastuksellaan pyörää kotona ja porukkalenkki on koolla Zwiftin virtuaalitreenimaailmassa, jolloin treeni poljetaan Ranskan maisemissa. Lenkkejä on viikossa kaksi ja niistä nopeampivauhtiselle osallistuu ajajia myös muualta Suomesta.

- Virtuaalitreenit tuntuvat oikealta porukkalenkiltä. Voimme jutella Discordin välityksellä ja välillä joku käy lenkillä höpöttelemässä sen kautta, vaikka ei olisi ajamassakaan.

 

Kuvassa Janne Mikkonen neljäs vasemmalta TuUL Tour 2020 -lenkiltä. Kuva: Jouni Suoniemi.

Teksti: Minna Uusivirta