Vuoden valmentaja 2020 - Tuomas Laaksonen

Julkaistu: 07.02.2021

Tänä vuonna seuran vuoden urheilija ja vuoden valmentaja ovat samaa tiimiä. Tuomas Laaksonen valmentaa keihäänheittäjä Sanne Erkkolaa sekä Jatta-Mari Jääskeläistä eli viime kesän Kalevan kisojen kärkikaksikkoa.

- Valinta vuoden valmentajaksi on hieno tunnustus. Tämä on kovan luokan yleisseura, jossa on paljon laadukkaita urheilijoita ja valmentajia. Töitäkin tässä on toki tehty ja se konkretisoitui juuri viime kesänä, Laaksonen sanoo.

Hän on kuulunut TuUL:n yleisurheilujaostoon 20 vuoden ajan. Laaksonen sai ensikosketuksen valmentamiseen jo oman kilpailu-uransa aikana piirileirivalmentamisen kautta vajaat kymmenen vuotta sitten. Henkilökohtaisia valmennettavia hänellä on ollut nyt reilut viisi vuotta ja vuosi sitten Laaksonen sai valmiiksi ammattivalmentajan tutkinnon.

Tällä hetkellä hänellä on neljä henkilökohtaista valmennettavaa, ja sen lisäksi miestä työllistävät TuUL:n heittoryhmä, Turun Seudun Urheiluakatemia sekä Pajulahden keihäsolympiadi-nuorisoleiritykset. Toimenkuvaan yleisurheilujaostossa kuuluu myös seuratoiminnan kehittäminen.

- Teemme Urheiluakatemian kanssa yhdessä töitä urheilijapolun kehittämiseksi yläkouluvaiheesta asti. Jaoston sisällä tavoitteena on tuottaa kaikkiin lajiryhmiin entistä parempia urheilijoita, jotka voivat tehdä kovia tuloksia myös aikuisten sarjoissa.

Lähiaikojen suunnitelmat kuten ulkomaanleirien toteutuminen riippuu koronapandemian etenemisestä, mutta keväälle on suunnitteilla ainakin maajoukkueen ja haastajatason kutsukilpailu maaliskuun alussa Pajulahdessa. Laaksonen on järjestämässä kilpailua yhdessä SUL:n kanssa.

Teksti: Minna Uusivirta
Kuvat: Janette Kaukonen, Risto Syväniemi