Vuoden urheilija 2020 - Sanne Erkkola

Julkaistu: 05.02.2021

Sanne Erkkola voitti kesällä 2020 Kalevan kisoissa naisten keihään tuloksella 57,04, jolla hän paransi aiempaa ennätystään pari metriä. Ensi kaudella tavoitteena on 60 metrin rajan rikkominen.

- Homma kulkee nyt eteenpäin ja heittäminen tuntuu hyvältä. Tavoitteet ovat muuten auki, mutta tulosta lähden hakemaan, koska se kertoo kehityksestä. Luulen, että Kalevan kisat voidaan kesällä pitää ja sieltä haen    mitalia, Erkkola sanoo.

Korona laittoi keihäsnaistenkin suunnitelmat uusiksi viime keväänä ja esimerkiksi harjoittelupaikat piti miettiä uudestaan. Treenejä saatiin kuitenkin jatkettua hyvin ja Erkkola teki esimerkiksi voimaharjoituksia yhdessä seurakaverinsa ja Kalevan kisojen hopeamitalistin Jatta-Mari Jääskeläisen kanssa valmentaja Tuomas Laaksosen vanhempien autotallissa.

Nytkin harjoittelua ja kilpailukautta on suunniteltava epävarmassa tilanteessa, mutta Erkkola ottaa muuttuvat tilanteet avoimesti vastaan. Viime kaudella hän pystyi heittämään kesän ensimmäisessä kisassa paineettomasti, kun odotuksia ei poikkeuksellisen kevään jälkeen ollut.

- Tekeminen tuntui helpolta, eikä kauden avaus ole koskaan mennyt yhtä hyvin. Viime vuosi opetti, että soveltamallakin voi tehdä ihan hyvän kauden. 

Teksti: Minna Uusivirta
Kuvat: Ville Vairinen, Sanne Erkkola