Valmentajien fiiliksiä SM-kilpailuista

Juttutuokioon pääsivät seuramme valmentajat Sami Aalto ja Andrei Pop (miesten telinevoimistelu) sekä Jenni Lindroos (naisten telinevoimistelu).

Sami on tyytyväinen kilpailuviikonloppuun. Tavoitteena olleet finaalipaikat ja mitali saavutettiin. Noel voimisteli tiensä perjantaina MTV nuorten rekkifinaaliin.

Leon puolesta olen erityisen iloinen. Hänellä on ollut olkapäävammaa, joten pronssimitali hypystä oli tosi hieno juttu, Sami kertoo.

Andrein voimistelijoista Nikolas oli SM-kilpailuihin valmistautuessa edeltävästi kaksi viikkoa sairaana, joten permannon pronssimitali oli hieno yllätys. Aku treenasi kilpailuja varten hyvin, joten mahdollisesti jännityksestä johtuneet epäonnistumiset hypyssä ja permannolla verottivat SM-mitalit tänä vuonna. 

- Aku yritti hypyssä volttia suorin vartaloin, mutta hyppy laskettiin kerävoltiksi, joka laski vaikeuspisteitä, Andrei kertoo. Permannolla sattui ikävä kaatuminen. Andrei näkee voimistelijassaan potentiaalia ja tietää tämän harjoitelleen hyvin kilpailuja varten, joten valmentajaa harmittaa voimistelijansa puolesta. 

Juho on takuuvarma tyyppi. Hänen puolestaan ei tarvitse jännittää, Andrei toteaa rennosti. Juho harjoittelee määrätietoisesti ja tietää miten valmistautua kilpailuihin. Hyvä tsemppi johti hevosen Suomen mestaruuteen jo seitsemättä kertaa.

Jenni kertoo SM-kilpailujen menneen osittain odotusten mukaisesti. Viikonlopun kohokohtiin Jenni nimeää Jeminan kultamitalin puomilta ja Jeminan kaikin puolin onnistuneet, ensimmäiset SM-kilpailut. 

Helmin vaikean kevään jälkeen valmentaja Jenni on ylpeä valmennettavansa lauantain ottelusta. - Telinefinaaleissa kevään aikana kilpailusarjojen vähäiseksi jäänyt toistomäärä näkyi ja sarjojen varmuus ei ollut parhainta tasoa, Jenni kertoo.

- Aiemmin puomi on ollut Helmille jännittävä teline. Juniori-ikäisenä Helmi on ollut itsevarma puomivoimistelija, mutta nuoruusiän kynnyksellä voimistelu on ollut hieman epävarmempaa kyseisellä telineellä, hän jatkaa.

- Kuitenkin lauantain ottelussa Helmi näytti taas itsevarmalta puomilla, Jenni iloitsee. 

Valmentaja kertoo Pinjan harjoitelleen kotisalilla Alfassa ahkerasti ja hyvin. Harmillinen selän alkava rasitusmurtuma on hidastanut harjoittelua SM-kilpailujen edeltävinä viikkoina. Pinja suoritti naisten kilpailussa nojapuut ja puomin. Molemmilla telineillä matkassa oli hieman epäonnea. Jenni olisi toivonut Pinjalle mukavammin onnistuneen ensimmäisen naisten SM-kilpailukokemuksen. 

Sofia aloitti tyttöjen ottelukilpailun myös hieman epäonnisesti hypystä, jossa ei pystynyt parhaimpiin suorituksiinsa. - Sofia kuitenkin tsemppasi hienosti ja teki hypyn jälkeen onnistuneen nojapuusarjan, Jenni sanoo ylpeänä.

Jennin valmennettavat voimistelijat jäävät SM-kilpailujen jälkeen parin viikon lomalle. Jenni toivoo tyttöjen palaavan lomiltaan motivaatiokipinän kera takaisin harjoittelemaan vaikeampia sarjoja seuraavaa kisakautta varten.

Telinevoimisteluväki onnittelee kaikkia SM-kilpailijoita. On hienoa, että seuraamme edustaa näin upeat voimistelijat ja heidän valmentajansa!