Toiminta

Laadukasta toimintaa nuorista ja kilpaurheilijoista aloitteleviin ja kokeneisiin kuntoilijoihin.

Jaostomme tarjoaa jäsenilleen laadukasta toimintaa kilpaurheilijoista aloitteleviin kuntoilijoihin. Toimintamme perustuu yhteisharjoituksiin, joihin kaikki jäsenet voivat osallistua kuntotasosta tai tavoitteista riippumatta. Sovit ryhmäämme, jos kuntoilet säännöllisesti vähintään pari kertaa viikossa. Aloittaessasi et tarvitse aiempaa kokemusta pyöräilystä tai juoksusta, mutta ennen yhteisiin uintiharjoituksiin osallistumista olisi hyvä osata vapaauinnin alkeet.

Jaostolla on eritasoisia yhteisharjoituksia useita kertoja viikossa ympäri vuoden sekä oma valmennusryhmä Otto Loukkalahden vetämänä. Ohjelmassa on kuntopiiriä, ohjattuja uintiharjoituksia, omatoimiseen harjoitteluun tarkoitettuja uintivuoroja ja yhteisharjoituksia niin juosten, pyörällä kuin talvella hiihtäenkin. Yhteisiin treeneihin pääsee mukaan hyvin matalalla kynnyksellä. Erityisesti keskiviikkoillan ja lauantain uinnit sekä Turku Juoksee – harjoitukset ovat hyvin aloittelijaystävällisiä. Pyörä-juoksu-yhdistelmätreenejä teemme kesällä ulkona mm. Kupittaan velodromilla ja talvikaudella sisällä Kupittaan Urheiluhallissa. Kesällä tehdään myös triathlonharjoituksia ja avovesiuintitreenejä. Lisäksi järjestämme testiuinteja ja -juoksuja ja kesäisin perinteisen Juhannustriathlonin Kakskerran saaren kauniissa maisemissa.

Jaostossamme on myös toimintaa lapsille ja nuorille.

Tarkemmat treeniajat ja tapahtumat julkaistaan MyClub-sivustolla. Pääset jäseneksi ryhmään, kun olet ilmoittautunut jaoston jäseneksi ja maksanut jäsenmaksun. Katso tarkemmat ohjeet jäseneksi liittymiseen.

Ilmoittautumiset uintiryhmiin, valmennusryhmiin ja uinnin tekniikkaryhmiin löytyvät täältä.

 

Yhteiset uintiharjoitukset

Yhteisiä uintitreenejä järjestetään vuoden ympäri. Uintiharjoituksien valmennuksesta vastaavat ammattivalmentajat Antti Kauhanen ja Aija Hakala, jotka suunnittelevat uintien harjoitusohjelmat triathlonkauteen ja triathlonistien harjoitusohjelmiin sopiviksi. Harjoitukset ovat talvisin Impivaaran ja Petreliuksen uimahalleissa, ja kesäisin Samppalinnan ja Kupittaan maauimaloissa sekä avovedessä. Voit ostaa paikan erillisille viikoittaisille uintivuoroille tai vapaan osallistumisen kaikille uintivuoroille vauhtiryhmien puitteissa.

Kevään 2023 uintiharjoitukset:

maanantai klo 20.15-21.30 vapaa uintivauhti, Impivaaran uimahalli 25m allas

keskiviikko klo 18.30-19.30 nopeat, Impivaaran uimahalli 50m allas*

keskiviikko klo 20.30-21.30 muut , Impivaaran uimahalli 25m allas

lauantai klo 8-10 vapaa uintivauhti, Petreliuksen uimahalli

*Nopea ryhmä: uintivauhti n. 1.40min/100m useita satasia eli 400 m alle 7 minuuttia pitkällä radalla uituna.

Sunnuntaisin on myös vapaa uintivuoro Impivaaran uimahallilla 7.15-9.00, jolloin 50 metrin altaan radat 6-8 on varattu jäsenistömme käyttöön. Vapaavuorolla ei ole valmennusta eikä valmennusmaksua. Vapaavuoroille ilmoittautuminen MyClubin kautta.

 

Turku Juoksee -treenit

Jäsenistömme on aktiivisesti mukana Turku Juoksee -treeneissä, jotka ovat kaikille avoimia, lajista tai seurasta riippumatta. Turku Juoksee harjoituksiin ovat tervetulleita kaikentasoiset juoksijat aloittelijoista vauhdikkaampaan menijään. Treenit järjestetään tiistaisin Kupittaan ympäristössä ja tapaaminen on klo 18.00  Kupittaan lähdepaviljongilla. Lisää tietoa ja tarkemman suunnitelman syksyn treeneistä sekä treenien sisällöistä löydät Turku Juoksee Facebook -sivulta.

 

Valmennusryhmätoiminta

Jaostossamme käynnistettiin harjoituskaudelle 2021–2022 uusi valmennusryhmätoiminta. Turun Urheiluliiton triathlonjaostolaisille tarjotaan ryhmävalmennusta eri tason harjoituspaketteina. Valmennuksesta vastaa liikuntatieteiden maisteri ja jaoston kilpatriathlonisti Otto Loukkalahti. Ryhmän urheilijoille suunnitellaan harjoituskauden ajankohtaan sopiva ryhmäohjelma, mikä lähetetään jäsenille 6–8 viikon välein. Harjoitusohjelma sisältää päiväkohtaiset harjoitukset joustovaralla urheilijan omat aikataulut ja tarpeet huomioiden. Ryhmien ohjelmissa huomioidaan jaoston uintiharjoitukset ja muut oheistapahtumat Turun seudulla (mm. tiistain Turku Juoksee -vedot ja Ruissalon testijuoksut). Lisäksi harjoitusohjelmat sisältävät erillisen voimaharjoitusohjelman.

Kurssit

Järjestämme myös erilaisia tekniikka- ja intensiivikursseja. Tammikuussa 2023 kurssitarjonta käynnistyy kolmella uintikurssilla, joiden vastuuvetäjänä toimii uinnin ammattivalmentaja Aija Hakala.

Lisätietoja kursseista

Mukaan kursseille pääset ilmoittautumisista.