Valmennusryhmätoiminta

Valmennusryhmätoiminta

Jaostossamme käynnistettiin harjoituskaudelle 2021–2022 uusi valmennusryhmätoiminta. Turun Urheiluliiton triathlonjaostolaisille tarjotaan ryhmävalmennusta eri tason harjoituspaketteina. Valmennuksesta vastaa liikuntatieteiden maisteri ja jaoston kilpatriathlonisti Otto Loukkalahti. Ryhmän urheilijoille suunnitellaan harjoituskauden ajankohtaan sopiva ryhmäohjelma, mikä lähetetään jäsenille 6–8 viikon välein. Harjoitusohjelma sisältää päiväkohtaiset harjoitukset joustovaralla urheilijan omat aikataulut ja tarpeet huomioiden. Ryhmien ohjelmissa huomioidaan jaoston uintiharjoitukset ja muut oheistapahtumat Turun seudulla (mm. tiistain Turku Juoksee -vedot ja Ruissalon testijuoksut). Lisäksi harjoitusohjelmat sisältävät erillisen voimaharjoitusohjelman.

Yhteisharjoittelu tapahtuu samanaikaisesti ja on valmennusryhmätoiminnassa tärkeässä arvossa. Harjoitusten läpiviennissä on kuitenkin eroja urheilijoiden taso- ja harjoitustottumukset huomioon ottaen. Valmennusryhmäläisille kuuluu keskimäärin kaksi valmennettua harjoitusta per viikko. Torstai-iltaisin pyöräharjoitus ulkona tai sisällä etäharjoituksena (Google Meet, sekä Zwift) ja perjantai-iltaisin lenkki + juoksutekniikkaharjoitus.

Harjoitusohjelmia on kolmea eri tasoa:

Kilparyhmä – runsaasti harjoittelevat 11–15 h /vko

Kilparyhmä – 9–12 h /vko

Harrasteryhmä – 6–10 h /vko

Ryhmille järjestetään 4–6 viikon välein yhteinen harjoituspäivä vaihtelevin teemoin (swimrun, pyörälenkit maantiellä ja maastossa, polkujuoksu, suunnistus ja talvella hiihtoa olosuhteiden mukaan). Harjoituspäiviin voivat osallistua myös harjoitusryhmiin kuulumattomat jäsenet erillistä maksua vastaan. Uintiharjoitukset eivät sisälly harjoitusmaksuun, vaan niistä pitää maksaa erillinen maksu.

 

Lisätietoa aiheesta valmentaja Otto Loukkalahdelta (otto.loukkalahti@gmail.com, 044-5186611)

 

Kilparyhmä

Onko tavoitteenasi menestyä ikäsarjamestaruuskisoissa tai osallistua kv-kisoihin? Haluatko valmentautua systemaattisesti kohti kilpailullisia tavoitteitasi? Kilparyhmän ohjelma sopii sinulle, mikäli tavoitteenasi on kilpailla ikäsarjasi kotimaan kärjessä tai suoriutua kilpailutapahtumista parhaalla mahdollisella tavalla tasosi huomioiden. Kilparyhmässä keskitytään löytämään harjoittelulle sopiva rytmitys tukemaan kehitystäsi urheilijana. Rytmityksessä pyritään selkeästi tuomaan eroja kovempien ja kevyempien harjoitusviikkojen välille ja näin maksimoimaan harjoitusadaptaatiot. Ohjelmat kilparyhmälle suunnitellaan siten, että tavoiteltu viikoittainen harjoitusmäärä on 9–15 h /vko kaudesta riippuen. Kovemmilla harjoitusviikoilla suoritetaan 3–4 kovempaa harjoitusta harjoitusjaksosta riippuen.

Henkilökohtainen valmennuspalaveri per kausi puhelimitse tai erikseen sovittavalla tavalla.

Erikseen ostettavia: tasotestit PNK:n kautta ja henkilökohtainen valmennus ja harjoitteluntarkempi analysointi.

 

Harrasteryhmä

Oletko innostunut triathlonin harrastamisesta ja haluaisit opetella lajille ominaisia harjoitustapoja? Haluatko valmentautua systemaattisesti kohti suurempaa triathlontapahtumaa tai osallistua matalamman kynnyksen tapahtumaan? Harrasteryhmä sopii sinulle, mikäli tavoitteenasi on kehittää kuntoasi monipuolisen harjoittelun kautta ja opetella triathlonille ominaisia harjoitustottumuksia ja -käytänteitä. Harrasteryhmässä keskitytään löytämään harjoittelulle sopiva rytmitys tukemaan kunnon ja triathlonin eri osa-alueiden kehittymistä. Rytmityksessä pyritään tuomaan eroja kovempien ja kevyempien harjoitusviikkojen välille, sekä oppimaan lajin perusasioita. Ohjelmat harrasteryhmälle suunnitellaan siten, että tavoiteltu viikoittainen harjoitusmäärä on 6 - 10 h /vko kovempien harjoitusviikkojen sisältäessä 1 - 3 kovempaa harjoitusta harjoitusjaksosta riippuen.

Henkilökohtainen valmennuspalaveri per kausi puhelimitse tai erikseen sovittavalla tavalla.

Erikseen ostettavia: tasotestit PNK:n kautta, henkilökohtainen valmennus ja harjoittelun tarkempi analysointi