Junnuryhmien esittelyt - Vuorossa 2012 syntyneiden ryhmä

Aloitamme sivuillamme pienen juttusarjan, jossa esittelemme seurassamme toimivia junioreiden harjoitusryhmiä. Ääneen pääsevät sekä ryhmien vetäjät että itse nuoret urheilijatkin. Ensimmäisenä vuorossa on vuonna 2012 syntyneiden ryhmä. Valmentajista äänessä ovat Venla Viitala ja Pyry Keränen.

Minkä ikäisiä ryhmässänne on? Kuinka suuri ryhmä on? Kuinka monta valmentajaa teillä on ja kuinka usein treenejä pidetään?

Meidän ryhmässä on vuonna 2012 syntyneet eli tämän vuoden 9-sarjalaiset. Ryhmässä on reilu 30 urheilijaa ja valmentajia yhteensä 5. Harjoituksia on 2 x 1,5h viikossa - keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Mikä teidän ryhmänne valmentamisessa on parasta?

Ryhmän valmentamisessa on parasta se, että harjoituksissa on aina tosi hyvä meininki. Parasta on, kun treenin loputtua kotiin lähtee joukko punaposkisia urheilijoita, jotka ovat tehneet parhaansa. Lisäksi on ollut hienoa nähdä, miten lapset ovat kehittyneet viime vuosien aikana.

Mikä oli mieleenpainuvinta menneeltä vuodelta?

Viime hallikauden ja kesän aikana moni kävi elämänsä ensimmäisissä kisoissa. Mieleen jäi kaikki onnistumiset ja innostumiset kisaamisesta. Uusia ennätyksiä ja menestystä tuli heti enemmän, mitä osasimme odottaa.

Mitä olet oppinut ryhmäläisiltäsi ja ryhmän valmentamistyössä?

Pienten valmentamisessa on oppinut sen, että tärkeintä on tehdä paljon ja monipuolisesti eri juttuja. Tärkeää on myös panostaa ryhmän ilmapiiriin ja siihen, että lapset saavat toisistaan kavereita. Kun treeneihin on kiva tulla ja tekeminen motivoi, tapahtuu kehitys ihan huomaamatta siinä sivussa.

kuva: VESA LOIKAS PHOTOGRAPHY

kuva: VESA LOIKAS PHOTOGRAPHY 

 

Junioreista ääneen pääsevät Tara Ruohola ja Maria Fugleberg.

 

Mikä meidän ryhmässä on parasta? / Mikä yleisurheilussa on parasta?

Parasta on, että harjoitellaan paljon uusia asioita, kehittyy ja saa kavereita. Yleisurheilussa parasta on kaikki lajit, eniten pituus ja pikajuoksu.

Mikä on ollut hauskin treeni kuluneena vuonna? Entä haastavin?

Hauskinta on ollut aita- ja pituushyppytreenit. Haastavinta kuntopiirit.

Mikä on ollut kuluneen vuoden paras onnistuminen? Entä mikä on ollut haastavinta?

Tara: Paras onnistuminen on ollut kun sain kesällä tonnin ennätyksen.

Maria: Kun hyppäsin pituuden enkan.

Yleisesti keihäänheitto on ollut haastavinta.

Mitä odotat eniten tältä vuodelta?

Maria ja Tara: Kisoja!

Valmentajat: Sitä, että korona jossain vaiheessa hellittäisi ja päästäisiin harjoittelemaan normaalisti ja että kisoja voitaisiin taas järjestää.