Leo Laaksonen

”Liittolaisuus on minulle sydämenasia”

Viimekertainen TuUL-kasvo Camilla Nakolinna valitsi seuraavaksi esiteltäväksi jaostomme pitkäaikaisen tukipilarin, Leo Laaksosen. Valinta ei Camillan mukaan perusteluja kaipaa. Leo on toiminut vuosien varrella jos jonkinmoisissa tehtävissä.

Tällä hetkellä Leo toimii seuravaltuustossa, Turun Urheiluliiton säätiössä varapuheenjohtajana ja sihteerinä sekä seuran palkintotuomarina.

– Siitä olen ylpeä, että keksin aikoinaan neljän seuran välisen viestiseuraottelun. Viestikarkelot järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1984, ja ne kantavat nykyään nimeä OP-viestit. Tapahtumassa parasta on se, että seuran eri-ikäiset urheilijat kokoontuvat yhdessä taistelemaan voitosta. Yhteishenki tiivistyy pienessä Kupittaan hallissa sellaisiin mittasuhteisiin, joita kotimaisen yleisurheilun parissa saa harvoin kokea, Leo hymyilee.

Jaoston ensimmäinen kunniapuheenjohtaja
Leon mustakeltainen taipale sai alkunsa vuonna 1971, kun hän aloitti valmentamaan nuorten poikien lupaavaa juoksijajoukkoa.

– Näin jälkeenpäin ajateltuna valmennettavieni joukossa oli kovia tekijöitä. Mukana oli muun muassa Jarmo Altti, joka oli vähällä päästä Olympialaisiin pikaluistelussa. Vuonna 1979 minusta tuli yleisurheilujaoston puheenjohtaja. Toimin vuosien varrella muun muassa linja-auton kuskina kisamatkoilla ja olin aktiivisesti mukana vuoden 2001 Turun Kalevan Kisoihin asti. Myöhemmin olen toiminut erilaisissa seuratehtävissä, Leo kertoo.

Tänä kesänä Leo nimettiin jaostomme kautta aikain ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi.

Liittolaisuus lähellä sydäntä
Nuorena Leo vietti liikunnallista elämää. Hän harrasti liikuntaa pilke silmäkulmassa, ja kävipä hän kokeilemassa kymmenotteluakin.

– Liittolaisuus merkitsee minulle hyvin paljon, se on sydämenasia! Toivon, että liittolaishenki säilyisi mukana myös nykyisten urheilijoiden tekemisessä. Vuodet yleisurheilun parissa ovat antaneet minulle paljon korvaamattomia kokemuksia ja elinikäisiä ystävyyksiä. Ikää on tullut, mutta innostus ei katoa mihinkään, Leo nauraa.

– Seuraan edelleen silmä tarkkana tuloksia. Huolestuin hieman kun huomasin, ettei mustakeltaisia urheilijoita urheillut viime kesän moniotteluissa. Toivon, että alle 15-vuotiaiden valmennuksessa satsattaisiin monipuoliseen ottelu- ja aitajuoksuvalmennukseen. Monipuolinen harjoittelu luo hyvän pohjan tulevaisuutta varten. Nuorille haluan sanoa seuraavaa: lähtekää rohkeasti kokeilemaan lajeja myös oman mukavuusalueenne ulkopuolelta!