Heikki Pärnä

Syntymäaika: 6.4.1981
Laji ja ennätys: Korkeushyppy 214 cm

Koska olet aloittanut yleisurheilun?
Aloitin yleisurheilun n. 8-vuotiaana Paimion Urheilijoissa koulukavereiden kanssa. Turun Urheiluliittoon siirryin 17-vuotiaana.

Paras muisto uralta? Paras saavutus?
Paras kisoihin liittyvä muisto on Turun SM-halleista 2005, joissa saimme Osku Torron ja Mauri Kaattarin kanssa jaetun hopean Oskari Frösenin jälkeen.  Oli hienoa ottaa mitali omalla ennätyksellä kotiyleisön edessä. Paras saavutus on Kalevan kisojen pronssi Helsingistä 2003. Lisäksi yleisurheileminen on tarjonnut mukavia muistoja esimerkiksi etelänleireiltä ja kisamatkoilta muutenkin.

Tavoitteet urheilussa?
Tämän ikäisenä ei ehkä ole uskottavaa tavoitella maailman tai Euroopan huippua, mutta aion olla ensimmäinen suomalainen (?), joka on hypännyt korkeutta 200 cm tai enemmän neljällä eri vuosikymmenellä.  1990-luku, 2000-luku ja 2010-luku on jo hoidettu, vielä pitäisi jaksaa 2020-luvulle. Tuloksissa toivoisin pääseväni edes lähelle nuorempana hyppäämiäni ennätyskorkeuksia ja ottaa siinä sivussa vielä muutaman SM-mitalin.

Miten kesän kilpailut sujuivat? Millaiset olivat lähtökohdat kauteen ja mitkä tunnelmat ovat nyt alkavasta harjoittelukaudesta?
Yli odotusten sujuneiden halli SM-kisojen jälkeen päätin, että yhtään vähempi ei kelpaa kesälläkään ja otin siksi tietoisia riskejä harjoittelussa. Se kostautui pieninä loukkaantumisina, joiden takia en päässyt siihen kuntoon kuin olisin toivonut. Kesän huippukohta oli  Porin Kalevan kisojen finaalissa hyppääminen. Kalevan kisojen jälkeen olen laittanut kroppaa hyppykuntoon kevyellä harjoittelulla. Uuteen kauteen pääsen siten ihan hyviltä pohjilta. Syksyn peruskuntotreenejä odotan jo innolla. 

Onko jotain rutiineja kisapäivänä/ ennen kisaa?
Heräteharjoitus aamupäivällä ja paljon kahvia.

Lempiruoka kisan jälkeen?
Melkein kaikki käy!

Käytkö koulua tai oletko töissä?
Olen töissä Sweco Ympäristö Oy:ssä vesihuoltosuunnittelijana. 

Ehditkö harrastaa jotain muuta?
Koripalloa olen pelannut 10-vuotiaasta lähtien. Alkavaan kauteen ei saatu joukkuetta kasaan, hyviä tarjouksia otetaan siis vastaan! Lisäksi aloitin veteraanimäkihypyn omissa polttareissani neljä vuotta sitten. Toistaiseksi ennätys on n. 38 m Paimion Varasvuoren isosta mäestä.

Mitä muita lajeja seuraat?
Perhe, työ ja harrastukset vievät sen verran aikaa, ettei kovin aktiivisesti tule yleisurheilun lisäksi muita lajeja seurattua, mutta melkein kaikki urheilun seuraaminen kiinnostaa.

Terveiset seuran nuorille yleisurheilijoille?
Yleisurheilu kaikilla tasoilla ja kaiken ikäisenä tarjoaa hienoja kokemuksia. Tsemppiä uuteen kauteen!