Hennariikka Järvinen

Syntynyt: 2.7.1984

Laji: kuula ja kiekko

Ennätykset: kuula 15,19 kiekko 50,40

1. Koska olet aloittanut yleisurheilun?
Ensimmäisen kerran taisin olla yleisurheilukentällä jo tarhaiässä. Vanhemmat veivät paikallisen seuran harjoituksiin jo hyvin nuorena. Monet luokkakaverit harrastivat myös yleisurheilua, mikä madalsi kynnystä lähteä kentälle. Vähän joka lajia on tullut kokeiltua. Heittolajeihin siirryin lopullisesti 15-vuotiaana.

2. Paras muisto uralta? Paras saavutus?
Parhaat muistot ovat tulleet maaottelumatkoilta. Varsinkin Ruotsi-ottelut ovat olleet hienoja kokemuksia. Erityisesti mieleen on jäänyt EYOD-kisat Espanjassa 2001, jolloin olin kuulassa kolmas ja kiekossa neljäs. Myös Pohjoismaiden mestaruusmitalit ovat hyvällä paikalla palkintokaapissa.

3. Tavoitteet urheilussa?
Vaikka SM-mitaleita jo kaapissa onkin, se kirkkain puuttuu vielä. Hallikaudelta yksi kultainen jo löytyy. Tulokselliset tavoitteet jääköön nyt sanomatta, mutta uskon, että parannettavaa vielä löytyy.

4. Onko jotain rutiineja kisapäivänä/ ennen kisaa?
Kisaa edeltävänä päivänä teen yleensä kevyen treenin; hieman lajia ja räjähtävää voimaa salilla. Kisapäivänä ei mitään sen kummempia rutiineja ole. Itse kisaan valmistaudun yleensä sopivan musiikin avulla. Ipod on aina mukana.

5. Lempiruoka kisan jälkeen?
Pastaruuat ja uunilohi ovat parasta.

6. Käytkö koulua tai oletko töissä?
Kaupassa töissä.

7. Ehditkö harrastaa jotain muuta?
Nuorempana harrastin vähän kaikenlaista; viulun- ja pianonsoittoa, kilpatanssia ym. mutta nyt ei enää aika riitä. Viulunsoitto oli pitkään vielä mukana. Sen lopetin vasta pari vuotta sitten. Jos ylimääräistä aikaa jää yleisurheilun ja töiden lisäksi, sekin kuluu jollain tavalla liikkuen. Tykkään kokeilla eri lajeja.

8. Mitä muita lajeja seuraat?
Aika vähän seuraan urheilua tv:stä. Olympialaisten aikaan tulee katsottua muitakin lajeja ja silloin tällöin käyn lätkämatseissa.

9. Terveiset seuran nuorille yleisurheilijoille?
Toivotan kaikille hyvää kevättä, mukavia treenejä ja menestyksekästä kilpailuvuotta!