Jaakko Malmivirta

Syntynyt: 26.10.1991
Päälaji: 110m aidat
Ennätykset:
110m aj (106,70 cm): 14,34 (2012) 60m: 6,92 (2015) 

1. Koska olet aloittanut yleisurheilun? Miten lajiksi valikoitui yleisurheilu
Sain ensikosketukseni yleisurheiluun tarhaikäisenä kun osallistuin Paattisten Pamauksen Hippokisoihin isoveljeni Artun vanavedessä. Pikajuoksu kun sujui niin ykkösluokkalaisena liityin Urheiluliiton riveihin.

2. . Paras muisto urheilu-uralta? Paras saavutus?
Paras saavutus on ehdottomasti kilpailupaikan lunastaminen vuoden 2010 nuorten MM-kisoista. Parhaimmat muistot liittyvät toki samaiseen matkaan, mutta lämmin muisto on myös Washingtonin osavaltion mestaruuden voittaminen 110m aitajuoksussa vaihto-oppilasvuoteni aikana.

3. Tavoitteet urheilu-uralla?
Tavoitteita on jouduttu miettimään uudelleen edellisten vuosien vaikeuksien jälkeen. Niihin en nyt tässä kommentoi.

4. Kerro vähän parista viime kaudesta ja tämän hetken kuulumisista. Hallikausi on jo käynnistynyt lupaavasti, eikö?
Mediassa on pyörinyt huhua loukkaantumisesta johtuvasta parin kauden hiljaisuudesta, mutta asiaa valaistakseni tämä on tuulesta temmattua. Sairastuin vakavaan koliittiin joka vei voimat harjoittelusta, koulunkäynnistä ja kaikesta muustakin. Leikkaussalireissuhan siitä lopulta tuli ja tästä toipuminen on vaatinut aikaa ja sopeutumista. Nyt uskallan jo melkein sanoa, että olen päässyt takaisin entiseen voima- ja nopeustasoon ja joitain kisojakin päässyt juoksemaan. Yllätyksekseni 60m ennätykseni meni nyt uusiksi mistä olen tietenkin vaikeudet huomioiden äärettömän onnellinen.

5. Onko jotain tiettyjä rutiineja kisapäivänä/ ennen kisaa?
Joudun hieman latteasti vastaamaan, että ainoa kisasuoritusta edeltävä rutiinini on lämmittely. Aamupalankin yleensä pyrin syömään.

6. Lempiruoka kisan jälkeen?
Kaipa sitä olen itseni sitten jollain take-outilla palkinnut. Useimmiten se on tainnut olla lähimmän ABC:n Hesburger etenkin jos kisat ovat olleet jossain kauempana.

7. Ehditkö harrastaa jotain muuta?
Vaihtovuotena kokeilin amerikkalaista jalkapalloa. Nykyään koulusta ja yleisurheilusta saadun vapaa-ajan olen yrittänyt pyhittää kavereille, perheelle ja rentoutumiselle.

8. Opiskelet lääketiedettä, milloin tiesit haluavasi lääkäriksi? Mikä ammatissa kiehtoo eniten?
Kipinä taisi syntyä vaihtovuoden aikana. Muiden kurssien jo ehdittyä täyttyä jouduin valitsemaan japanin kielen sekä ihmisen anatomian ja fysiologian kurssin väliltä. Molemmat kuulostivat tuolloin todella tylsiltä, mutta valitsin pienemmän pahan. Lopulta innostuinkin aiheesta ja aloin miettiä lääkärin uraa. Nyt koulutuksen loppusuoralla alassa kiehtoo sen monipuolisuus ja tunne että tekee tärkeää työtä.

9. Mitä muita lajeja seuraat?
Amerikkalainen jalkapallo ja kotijoukkueeni Seattle Seahawks on sydäntä lähellä. Pelejä yritän seurailla aina kun kerkeän. Jääkiekkoakin tulee seurattua erityisesti MM-kisojen aikana ja olympialaisista mitä ikinä sieltä katseluhetkellä tuleekaan.

10. Terveiset seuran nuorille yleisurheilijoille?
Joskus tulee hetkiä milloin luovuttaminen olisi helpointa mutta kärsivällisyydellä ja päättäväisyydellä pääsee paljon palkitsevampaan lopputulokseen. Helpollakin tiellä on joskus kaatuneita puita ja hirviä.

Kuvassa Jaakko Mynämäessä vuonna 2003

mynamaki_2003051_rajattu.jpg