Viola Westling

Nimi: Viola  Westling
Syntymäaika:  27.11.1999
Laji: 400m & 400m aidat 
Ennätykset: 57.25 & 61.28

1. Milloin, missä ja miksi olet aloittanut yleisurheilun?
Aloitin yleisurheilun 14- vuotiaana mutta kilpailin ensimmäistä kertaa vasta kesällä 2015. Olin ennen yleisurheilua harrastanut mm. judoa ja purjehdusta, mutta osallistuttuani Turun koulujenvälisiin viestikilpailuihin, aloin kiinnostua entistä enemmän juoksusta ja siitä yleisurheilu-urani sai alkunsa.

2. Mitkä ovat tavoitteesi urheilussa?
Menestyä sekä kansallisella- että kansainvälisellä tasolla.

3. Mikä on parasta yleisurheilussa?
Tavoitteisiinsa pääseminen & itsensä ylittäminen, onnistumiset kisoissa, kaverit, kisamatkat, oman kehityksen huomaaminen.

4. Mitä rutiineja sinulla on kisapäivänä?
Aamulla yritän miettiä kaikkea muuta kuin kisaa ja vasta pari tuntia ennen kisan alkamista niin käyn mielessäni läpi koko kisan jalkojani ravistellen sekä musiikkia kuunnellen. Yritän kisapäivinä pysyä mahdollisimman rauhallisena kunnes pääsen itse paikan päälle. Tultuani kisapaikalle suunnittelen myös järkevän alkulämpän ja käyn tarkistamassa että varmistukset sun muuta on tehty.

5. Lempiruokasi kisan jälkeen?
Ei ole mitään tiettyä lempiruokaa, mutta kaikki terveelliset proteiinirikkaat ruuat kuten esimerkiksi uunilohi!

6. Mikä on paras yleisurheilumuistosi?
Niitä on monta eivätkä kaikki ole niitä missä olen onnistunut hyvin kisassa vaan sellaisia joissa olen ylittänyt itseni. Muistan myös erityisen hyvin ensimmäiset SM-maastoni Imatralla 2015 sekä ensimmäiset SM-kisani Kalajoella 2015. Muihin hyviin muistoihin kuuluu Kalevankisat 2017, SM-viestit 2017, SM 2017 ja Suomen edustus alle 20-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa 2017.

7. Mitä koulua käyt/mitä opiskelet?
Opiskelen nyt kolmatta vuotta Turun Katedraalikoulussa.

8. Mitä teet vapaa-ajallasi, harrastatko yleisurheilun lisäksi jotain muuta?
Vietän aikaa ystävieni kanssa.