Mustakeltainen joulutervehdys

Mustakeltainen joulutervehdys

Lue lisää »
Tuomas Laaksonen päätoimiseksi valmentajaksi

Tuomas Laaksonen päätoimiseksi valmentajaksi

Lue lisää »
Puistojuoksukilpailun tulokset

Puistojuoksukilpailun tulokset

Lue lisää »

Tilastopajacup

Suomen suurin kansallinen yleisurheilun sarjakilpailu Tilastopajacup tarjoaa erinomaisen urheilijaystävälliset puitteet korkeatasoisiin kilpailuihin.

Vallitsevasta tilanteesta huolimatta Paavo Nurmen stadionilla kilpaillaan myös kesällä 2020. Kilpailut ovat normaalia pienempiä, mutta siitä huolimatta urheilijoille on tarjolla kattava lajiohjelma. Kilpailut toteutetaan erityisjärjestelyin noudattaen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön 14.5.2020 antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Tervetuloa testaamaan Kalevan kisojen 2020 suorituspaikkoja!

Poikkeustilanteen aiheuttamat Tilastopajacupin sääntömuutokset:

Osanotto-oikeus. Kesäkuun kilpailut: 11-, 13- ja 15-vuotiaiden sarjat ovat suljettuja sarjoja siten, että 11-sarjaan voivat osallistua vain 2009 ja 2010 syntyneet, 13-sarjaan 2007 ja 2008 syntyneet ja 15-sarjaan 2005 ja 2006 syntyneet urheilijat.

14- ja 15-vuotiaat urheilijat voivat osallistua 17-vuotiaiden sarjaan, kuitenkin niin, että kilpaillaan 17-vuotiaiden välineillä ja samaan lajiin voi osallistua vain yhdessä sarjassa.

Kilpailuihin ei oteta kilpailun ulkopuolisia urheilijoita.

Heinä-elokuun kilpailut: Yllä kuvattu ikään perustuva osanotto-oikeuden rajoitus poistetaan 7.7. kilpailusta lähtien. Vanhempien sarjoihin osallistuttaessa kilpaillaan ko sarjan välineillä.

Kokonaiskilpailu ja palkinnot. Sarjojen kokonaiskilpailun pisteitä ei tänä vuonna lasketa. Kun kokonaiskilpailua ei ole, emme luonnollisesti jaa kokonaiskilpailusta palkintoja.

SM-kisalajien miesten tai naisten kauden kotimaisesta kärkituloksesta ei palkita tänä vuonna rahapalkinolla, mutta miesten tai naisten Tilastopajacupin ennätyksestä palkitaan 300 euron rahapalkinnolla entiseen tapaan.

Kilpailuissa ei jaeta kilpailukohtaisia mitaleita edes alle 13-vuotiaiden sarjoille. Tämä vähentää lähikontakteja, kentällä kerrallaan olevien ihmisten määrää ja sitä aikaa, joka vietetään kilpailupaikalla.

Kilpailutapahtumassa noudatettavat erityisjärjestelyt ja ohjeistukset:

Kilpailusäännöt. Kilpailut suoritetaan virallisten kilpailusääntöjen mukaisesti kiinnittäen huomiota etäisyyksiin ja hygieniaan niiltä osin, kuin se kilpailusuorituksen luonnetta muuttamatta on mahdollista.

Jälki-ilmoittautuminen. Jälki-ilmoittautuminen kaikkiin lajeihin tapahtuu kilpailukansliaan 30 minuuttia ennen lajin alkamista.

Osanoton varmistus. Osanoton varmistus tehdään kilpailukansliaan viimeistään 30 minuuttia ennen lajin alkamista.

Kilpailukanslia. Kilpailukanslia sijaitsee ulkona maratonportilla. Jonotuksessa noudatetaan turvavälejä, eikä kanslian eteen jäädä parveilemaan.

Urheilijoiden kokoontuminen. Stadionilla tapahtuvissa kilpailuissa on kokoontumiskäytäntö, jossa urheilijat johdatetaan kentälle erikseen tehdyn aikataulun mukaan takasuoralta. Juoksulajeissa kokoontuminen on 15 minuuttia, ja kentälle viedään 10 minuuttia ennen oman erän alkamisaikaa. Kenttälajeissa (pl. seiväs) kokoontuminen on 30 minuuttia, ja kentälle viedään 25 minuuttia ennen oman lajin alkamisaikaa. Seiväshypyssä ei ole kokoontumista, vaan urheilijat pääsevät stadionille maratonportin kautta. Väli- ja yläkentällä tapahtuvissa kilpailuissa kokoonnutaan suoraan lajin suorituspaikalle

Kioski. Kioski palvelee normaalisti pääkatsomon takana. Jonotuksessa noudatetaan turvavälejä, eikä kioskin eteen jäädä parveilemaan.

Valmentajat ja huoltajat. Valmentajien ja huoltajien pääsy stadionin sisäkentälle on kielletty.

Poistuminen kentältä kilpailun jälkeen. Urheilijoiden tulee poistua kaikilta kentiltä mahdollisimman nopeasti oman kilpailun päättymisen jälkeen.

Pukuhuoneet ja WC:t. Stadionin sisätilojen pukuhuonetilat eivät ole käytössä. Pääkatsomon takana olevat WC-tilat ovat auki.

Välineiden tarkastus. Välineiden tarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota käsihygieniaan ennen ja jälkeen tarkastuksen. Välinetarkastus tapahtuu kilpailukanslian yhteydessä maratonportin ”peltivarastossa”.

Verryttely. Välikentän ruuhkautumisen välttämiseksi verryttelyt toteutetaan mahdollisuuksien mukaan urheilupuiston ulkoilureiteillä.

Kaikissa kilpailutapahtumaan liittyvissä tilanteissa kiinnitetään erityishuomiota hygieniaan ja väljyyteen:

Kenenkään ei tule tulla kilpailupaikalle, jos on pieniäkin sairauden oireita.

Urheilijat pitävät vähintään 1-2 metrin etäisyydet suorituspaikoilla ja verrytellessä.

Turvaetäisyydet on huomioitava myös katsomoissa ja kaikkialla kilpailualueella. Alueella kiertävät järjestysmiehet puuttuvat tarvittaessa etäisyyksien pitämiseen.

Kaikki paikalle saapuvat kiinnittävät erityishuomioita käsihygieniaan. Suorituspaikoilla, kilpailukansliassa ja kahvion edustalla on saatavilla käsidesiä. Suositellaan myös oman käsidesin käyttöä.

Jos yskit, yski hihaan.

pistetilanne 2019

TuUL toivottaa urheilijat, valmentajat ja huoltajat tervetulleiksi Paavo Nurmen stadionille!

Tilastopajacupin ennätykset.

Tilastopajacup